Το «Φρέσκο» Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Karpea είναι το πρώτο λάδι της φετινής ελαιοκομικής σεζόν 2018-2019. Είναι το λάδι που παράγεται σχετικά πρώιμα, πριν ωριμάσει ο ελαιόκαρπος, ο οποίος είναι άγουρος και πράσινος. Είναι γνωστό και ως “πρωτόλαδο”.
Το φρέσκο ελαιόλαδο έχει λαμπερό πράσινο χρώμα που οφείλεται στις χλωροφύλλες του πράσινου ελαιοκάρπου, οι οποίες του προσδίδουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Ασφαλώς, διαφέρει στη γεύση από το Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καθώς είναι χαρακτηριστικά πικρό και κάπως πικάντικο με έντονα φρουτώδη γεύση από αρώματα φρεσκοκομμένης άγουρης ελιάς. Διατηρεί για λίγους μήνες τις ιδιότητές του, γι αυτό και δεν είναι διαθέσιμο όλο τον χρόνο. Βέβαια ακόμα και όταν «ωριμάσει» συνεχίζει να είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με πλούσια θρεπτικά συστατικά και ίσως μικρότερη «σπιρτάδα».
Την καλύτερη παρέα στο πιάτο σας θα κάνει με λαχανικά, ψάρι, φρεσκοφουρνισμένο ψωμί, όσπρια και φυσικά στις σαλάτες μας.
Η διάθεση του «Φρέσκου» Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου Karpea θα γίνεται από 10 Δεκεμβρίου 2018 στα supermarket ΑΒ Βασιλόπουλος.