Εκτέλεση
- Σε κοίλο σκεύος αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο Karpea Gourmet πορτοκάλι, τον χυμό, το νερό και το ξίδι.
- Σε ένα άλλο σκεύος, αναμειγνύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, την ζάχαρη, την σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το γαρύφαλλο, το ξύσμα και την κανέλλα και τα περνάμε στο κοίλο σκεύος με τα υγρά υλικά.
- Ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να επιτύχουμε την ομογενοποίηση.
- Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο Karpea Gourmet πορτοκάλι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Περνάμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 160°C για 60-70 λεπτά.
- Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο το γλυκό, αν βυθίσουμε την λάμα ενός μαχαιριού και βγει στεγνό, τότε η πίτα είναι έτοιμη.
- Την αφαιρούμε από τον φούρνο και αφού κρυώσει την κόβουμε στα τεμάχια που θέλουμε.