Vegan σαλάτα με κινόα και KARPEA αφιλτράριστο

20'

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

60'

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

4'

ΜΕΡΙΔΕΣ

Υλικά

  • 1 φλιτζ. τσαγ. κινόα
  • 2 φλιτζ. τσαγ. νερό
  • 1 φλιτζ. τσαγ. πιπεριές κομμένες σε κύβους (κόκκινο και πράσινο)
  • 1/2 φλιτζ. τσαγ. κράνμπερις
  • 1/2 αβοκάντο κομμένο σε8 φέτες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 2-3 κ.σ. ηλιόσπορους
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. Αφιλτράριστο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καρπέα (πηγή Βιταμίνης Ε)
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράζουμε την κινόα.
  2. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και  αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
  3. Αφήνουμε την κινόα να κρυώσει πριν φτιάξουμε τη σαλάτα.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το αβοκάντο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Γαρνίρουμε με 5-6 φέτες ώριμο αβοκάντο.
  6. Και τέλος, απογειώνουμε την γεύση, προσθέτοντας το Αφιλτράριστο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καρπέα (πηγή Βιταμίνης Ε)

 

Μοίρασε το

Scroll to Top