Γλυκό του κουταλιού Ελιά

30'

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

30'

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

4'

ΜΕΡΙΔΕΣ

Υλικά

  • 1 κιλό Εκπυρηνωμένες Ελιές Καλαμών KARPEA κλασικές ή οργανικές
  • 430 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 4 κουταλιές ασβέστη
  • 1 κλωναράκι βασιλικού
  • χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τις ελιές μας για μία μέρα σε λεκανίτσα με νερό. Την επομένη ξεπλένουμε καλά.
  2. Γεμίζουμε την ίδια λεκανίτσα μας με αρκετό νερό και ανακατεύουμε τον ασβέστη μέχρι να διαλυθεί.
  3. Ρίχνουμε μέσα της ελιές και τις αφήνουμε 2 – 3 ώρες. Τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
  4. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και τις ελιές και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. (Για να δούμε αν είναι έτοιμο το γλυκό μας βουτάμε ένα κουτάλι στο σιρόπι και αν σταθεί τότε είναι έτοιμο.)
  5. Προσθέτουμε το χυμό από 1 λεμόνι.
  6. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα βασιλικού. Το βάζουμε σε γυάλινα βαζάκια που κλείνουνε καλά.

Μοίρασε το

Scroll to Top